Stupio na snagu Zakon o obavljanju geodetske djelatnosti

Slika /slike/Vijesti/Zakon.jpg

Zakon o obavljanju geodetske djelatnosti stupio je na snagu dana 22.03.2018. godine.
Postupci davanja suglasnosti za započinjanje obavljanja stručnih geodetskih poslova i postupci oduzimanja te suglasnosti ​dovršit će se prema odredbama starih propisa.

Zakon o obavljanju geodetske djelatnosti stupio je na snagu dana 22.03.2018. godine.

Postupci davanja suglasnosti za započinjanje obavljanja stručnih geodetskih poslova i postupci oduzimanja te suglasnosti započeti do stupanja na snagu ovoga Zakona prema odredbama Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (Narodne novine, br. 152/08, 61/11 i 56/13) i Pravilnika o uvjetima i mjerilima za davanje i oduzimanje suglasnosti za obavljanje poslova državne izmjere i katastra nekretnina (Narodne novine, br. 105/07 i 116/07) dovršit će se prema odredbama tih propisa.

Ovlašteni inženjer geodezije koji stručne geodetske poslove obavlja samostalno u uredu ovlaštenog inženjera geodezije ili zajedničkom geodetskom uredu i pravna osoba registrirana za obavljanje geodetske djelatnosti koji imaju suglasnost za obavljanje stručnih geodetskih poslova temeljem Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti (Narodne novine, br. 152/08, 61/11 i 56/13) i Pravilnika o uvjetima i mjerilima za davanje i oduzimanje suglasnosti za obavljanje poslova državne izmjere i katastra nekretnina (Narodne novine, br. 105/07 i 116/07), nastavljaju s obavljanjem poslova za koje im je izdana suglasnost Državne geodetske uprave te su dužni uskladiti svoje poslovanje s odredbama novoga Zakona o obavljanju geodetske djelatnosti u roku od dvije godine od dana stupanja na snagu pravilnika kojim se propisuje sadržaj zahtjeva te dokumentacija koja se predaje uz zahtjev u svrhu dobivanja suglasnosti za obavljanje stručnih geodetskih poslova sukladno novom Zakonu o obavljanju geodetske djelatnosti.



Pisane vijesti