Održana prva informativno-edukacijska radionica u okviru projekta „Uspostava informacijskog sustava u funkciji jedinstvene informacijske točke i katastra infrastrukture (e-katastar infrastrukture)“

  • Slika /slike/Vijesti/SKI/SKI radionica_2.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 07. prosinca 2020. godine, u organizaciji Državne geodetske uprave, organizirana je prva, online informativno-edukacijska radionica, u okviru projekta „Uspostava informacijskog sustava u funkciji jedinstvene informacijske točke i katastra infrastrukture (e-katastar infrastrukture)“ koji je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prisutne je u pozdravnom govoru pozdravio glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod..

Koordinatorica projekta gđa. Maja Pupačić, dipl. ing. geod. i voditeljica projekta gđa. Ariana Bakija Lopac, dipl. ing. geod. iznijeli su osnovne podatke o projektu te ciljeve i aktivnosti u okviru provedbe projekta.

Državna geodetska uprava je korištenjem bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj uspostavila Sustav katastra infrastrukture (SKI)  i Jedinstvenu informacijsku točku (JIT) koji je pušten u produkcijski rad u kolovozu 2020. za područje nadležnosti Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

U okviru promidžbe i vidljivosti projekta potrebno je organizirati 6 regionalnih informativno-edukacijskih radionica koje će se, s obzirom na epidemiju uzrokovanu virusom SARS-CoV-2 te potrebu osiguravanja adekvatnih standarda u skladu s preporukama o ograničavanju okupljanja, održati kao online radionice i to od 07. – 11. i 14. prosinca 2020.

U edukativnom dijelu radionice dane su osnovne informacije o načinu uspostave SKI-a i JIT-a, o načinu održavanja podataka katastra infrastrukture kao i razmjene tih podataka svim korisnicima.
Radionicama su prisustvovali službenici katastarskih ureda, predstavnici upravitelja odnosno vlasnika infrastrukture te osobe ovlaštene za obavljanje stručnih geodetskih poslova sa područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.

Pisane vijesti