Aktivnosti na standardizaciji geografskih imena u Republici Hrvatskoj predstavljene u glasilu Ujedinjenih naroda

  • Slika slike/Vijesti/UNGEGN//Bilten1.jpg
  • Slika Naslovnica informactivnog biltena s člankom o geografskim imenima.

Krajem lipnja 2021. g., u informativnom glasilu UNGEGN-a, predstavljene su aktivnosti na standardizaciji geografskih imena u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2019. do 2020. g.

U izdanju UN-ove Divizije za statistiku (UNSD) te u organizaciji Skupine stručnjaka UN-a za geografska imena (UNGEGN), objavljen je novi broj informativnog glasila (lipanj 2021. g.), u kojemu su, između ostaloga, predstavljene aktivnosti na standardizaciji geografskih imena u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2019. do 2020. g.

Izvješće sadrži informacije o imenovanju i radu Povjerenstva za standardizaciju geografskih imena (predsjednik Povjerenstva je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave, dr. sc. Damir Šantek) te su opisane aktivnosti Državne geodetske uprave vezane za standardizaciju geografskih imena. U navedenom razdoblju usvojen je Pravilnik o registru geografskih imena s prilogom Kataloga geografskih objekata, objavljena je Specifikacija registra geografskih imena, poboljšana je funkcionalnost mrežne aplikacije Registra geografskih imena i nadograđena mrežna stranica Registra geografskih imena.
Također, izvješće sadrži i informacije o objavljenom mrežnom izdanju hrvatskih egzonima te o bilateralnom sastanku predstavnika Povjerenstva za standardizaciju geografskih imena Republike Hrvatske i Republike Slovenije.
 
Više informacija o sadržaju novog broja informativnog glasila UNGEGN-a može se pronaći na mrežnoj stranici Registra geografskih imena.

Stranica