Daljnje širenje Sustava katastra infrastrukture (SKI) u novih pet županija

  • Slika /slike/Vijesti/PROMO/SKI-750x500px.jpg
  • Slika

Dana 29. svibnja 2023. Državna geodetska uprava pustila je u produkcijski rad Sustav katastra infrastrukture (SKI) za područje novih pet županija: Koprivničko-križevačku, Krapinsko-zagorsku, Ličko-senjsku, Osječko-baranjsku i Zagrebačku županiju.  

Puštanjem u rad Sustava katastra infrastrukture (SKI) na navedenim područjima katastarskim uredima je omogućeno vođenje i održavanje podataka katastra infrastrukture u jedinstvenom sustavu, dok je ovlaštenim geodetskim izvoditeljima omogućena izrada digitalnog geodetskog elaborata infrastrukture (DGEI) u definiranom razmjenskom formatu (Državna geodetska uprava - Specifikacije (gov.hr) i predaja na pregled i potvrđivanje u nadležni katastarski ured putem Jedinstvene informacijske točke (JIT) - Sustav katastra infrastrukture (SKI).
Jedinstvena informacijska točka (JIT) je javni dio Sustava katastra infrastrukture koji omogućava vanjskim korisnicima:
  • atributno i prostorno pretraživanje podataka katastra infrastrukture,
  • distribuciju podataka web servisima,
  • predavanje i pretraživanje zapisa i prikaza obavijesti o tekućim ili planiranim građevinskim radovima na infrastrukturi,
  • podnošenje zahtjeva za izdavanje podataka i javnih isprava te zaprimanje službenih dokumenata
  •  predaju digitalnog geodetskog elaborata infrastrukture u nadležni katastarski ured na pregled i potvrđivanje elektroničkim putem.
Mogućnost korištenja navedenih funkcionalnosti ovisi o registraciji i pravima koje imaju pojedine grupe korisnika.
 
Prijava u Jedinstvenu informacijsku točku - Sustav katastra infrastrukture (JIT-SKI) omogućena je na dva načina:
  • Putem sustava e-Građani (https://gov.hr/) – usluga se može pronaći pod imenom „Jedinstvena informacijska točka - Sustav katastra infrastrukture“. 
  •  Putem linka same usluge https://ski.dgu.hr/
 
S današnjim danom Sustav katastra infrastrukture (SKI) je uspostavljen na području 12 županija: Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Ličko-senjske, Osječko-baranjske i Zagrebačke županije, a pripreme za puštanje u produkciju SKI-a u preostalim katastarskim uredima su već u tijeku. 

Pisane vijesti