Dr. sc. Damir Šantek održao sastanak na temu „Uspostave e-registra zgrada“

Slika /slike/Vijesti/ERDF/registar zgrada/Registar zgrada_sastanak.jpg

Dana 14. travnja 2021. godine glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek održao je sastanak s predstavnicima Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, na kojem je održana prezentacija Središnjeg registra državne imovine.

Sastanku su, ispred Državne geodetske uprave, prisustvovali službenici koji su članovi projekta „Geoinformatičke usluge na uspostavi registra zgrada za područje Varaždinske županije i izrade višenamjenskog informacijskog sustava registra zgrada“, predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i predstavnici izvođača radova.

Sastanak je održan u svrhu provedbe ugovora „Geoinformatičke usluge na uspostavi registra zgrada za područje Varaždinske županije i izrade višenamjenskog informacijskog sustava registra zgrada“ u okviru kojeg će se definirati metodologija za prikupljanje i obradu podataka o zgradama, prikupiti će se podatci o zgradama za područje Varaždinske županije i uspostaviti višenamjenski informacijski sustav za registar zgrada, koji će biti osnova za uspostavljanje nove evidencije – registra zgrada za područje cijele Republike Hrvatske.
 
Državna geodetska uprava korisnik je bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 2 – Korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. kojima se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financija projekt „Uspostava e-Registra zgrada“.

Zbog trenutne epidemiološke situacije vezane uz pandemiju bolesti COVID-19 sastanak je održan virtualnim putem.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

Pisane vijesti