Dr. sc. Damir Šantek održao sastanak s novo izabranom glavnom tajnicom i izvršnom direktoricom EuroGeographics-a

  • Slika /slike/Vijesti/Sastanak/2020/Sastanak_2.jpg
  • Slika Novo izabrana predsjednica Eurogeographicsa tijekom virtualnog sastanka.
  • Slika Print screen sudionika sastanka.

Dana 14. prosinca 2020. godine glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., održao je sastanak, u virtualnom okruženju, s novo izabranom glavnom tajnicom i izvršnom direktoricom Eurogeographics-a, gđom Léom Bodossian.

Razgovaralo se o strateškom planu EuroGeographicsa, kao neovisne međunarodne neprofitne organizacije koja predstavlja europska nacionalna tijela za katastar i kartografiju, s naglaskom na unapređenjem načina predstavljanja njenih članica u međunarodnim okvirima kao i na praćenju novih mogućnosti financiranja zajedničkih projekata iz fondova Europske unije u čemu, s obzirom na dosadašnje značajno iskustvo, Državna geodetska uprava može dati svoj doprinos.
Također se razgovaralo i o intenziviranju razmjene znanja i iskustava koristeći prednosti virtualnih platformi s obzirom na trenutne epidemiološke mjere.
 
Na sastanku je uz glavnog ravnatelja DGU prisustvovala i mr. sc. Sanja Zekušić, viša savjetnica specijalistica u Kabinetu glavnog ravnatelja.

Pisane vijesti