Glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek potpisao Ugovor o javnoj nabavi softvera za DGU i edukaciju članova jedinice za provedbu projekta (JPP)

  • Slika /slike/Vijesti/Potpisi/2020/Potpis ugovora_1.jpg
  • Slika Print screen sudionika sastanka.

Dana 14. prosinca 2020. godine glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., potpisao je Ugovor o javnoj nabavi softvera za DGU i edukaciju članova JPP-a iz DGU za korištenje nabavljenog softvera u okviru projekta „Multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske za potrebe procjene smanjenja rizika od katastrofa“.

Aktivnosti iz Ugovora provode se u okviru Projekta “„Multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske za potrebe procjene smanjenja rizika od katastrofa“ za koji su dodijeljena bespovratna sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, Prioritetna os 5, KLIMATSKE PROMJENE I UPRAVLJANJE RIZICIMA, INVESTICIJSKI PRIORITET 5b, Specifični cilj 5b1: Jačanje sustava upravljanja katastrofama.
 
Opći cilj projekta je multisenzorsko zračno snimanje Republike Hrvatske (LIDAR i aerofotogramametrijsko snimanje) u svrhu procjene smanjenja rizika od katastrofa, a nabavljenim softverom biti će omogućeno procesiranje i obrada podataka nastalih multisenzorskim snimanjem i edukacija budućih operatera.
 
Obzirom na obvezu primjena epidemioloških mjera za vrijeme trajanja epidemije bolesti  COVID-19 uzrokovane virusom SARS - CoV-2 potpisivanje Ugovora je organizirano u virtualnom okruženju.



Pisane vijesti