Državna geodetska uprava održala NIPP radionice za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave

  • Slika /slike/Vijesti/NIPP/rendered_1A.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 14. i 15. lipnja 2023., u organizaciji Državne geodetske uprave, održane su 34. i 35. NIPP radionica koje su bile namijenjene jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Državna geodetska uprava, kao Nacionalna kontaktna točka (NKT) Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP), kontinuirano provodi aktivnosti uspostave, održavanja i razvoja NIPP-a u Republici Hrvatskoj te je u tu svrhu organizirala 34. i 35. NIPP radionicu.
 
Ciljevi radionice bili su upoznavanje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave s NIPP-om i zakonskom regulativom definiranom Zakonom o NIPP-u (NN 56/1352/1850/20) te obvezama koje proizlaze iz navedenog Zakona. Tijekom radionica opisan je proces uključenja jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u NIPP, a koje u svojoj nadležnosti imaju uspostavu ili održavanje određenih prostornih podataka. Također, radionice su bile namijenjene i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su uključene u NIPP kao subjekti NIPP-a, a u svrhu prijenosa znanja potrebnih za upis i opis izvora prostornih podataka u katalog metapodataka tj. na Geoportal NIPP-a.

Predavanja su održali voditelj Službe za Nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka mr. sc. Tomislav Ciceli i voditeljica Odjela za interoperabilnost podataka NIPP-a mr. sc. Tanja Rodin. 
 
Na radionicama je sudjelovalo ukupno 100 predstavnika jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.
 
Više o NIPP radionicama može se saznati na mrežnim stranicama NIPP-a.

Pisane vijesti