Sastanak predstavnika Državne geodetske uprave Republike Hrvatske i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine

  • Slika /slike/Vijesti/Sastanak/2023/dgu (2)-3b83e999.png
  • Slika

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave, Antonio Šustić sa svojim suradnicima dana 20. lipnja 2023. posjetio je Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove gdje je održao sastanak sa direktorom Željkom Obradovićem i njegovim suradnicima.

Na sastanku predstavnika dviju uprava prezentirani su trenutni prioritetni projekti i aktivnosti iz sektora zemljišne administracije te projekti koji su u pripremi za realizaciju. Predstavnici Federalne geodetske uprave su posebno istakli pozitivna iskustva na realizacije projekta Registracije nekretnina i usluglašavanje katastarskih i zemljišno-knjižnih podataka u Federaciji BiH, izlaganja na javni uvid podataka izmjere kao i projekta katastra komunalnih uređaja, adresnog registra, digitalnih arhiva i projekta procjene vrijednosti nekretnina koji je u pripremi realizacije. Predstavnici Državne geodetske uprave prezentirali su iskustva u provođenju aktivnosti iz Godišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskog zemljišta kao i iskustva u pružanju digitalnih usluga svojim korisnicima.
 
Nadalje, analizirani su modaliteti daljnje suradnje dviju uprava posebno u dijelu Infrastrukture prostornih podataka, potpunog digitalnog poslovanja kao i mogućih zajedničkih projekata financiranih iz pristupnih fondova Europske Unije kroz twining projekte.

Pisane vijesti