Državna geodetska uprava sudjelovala na konferenciji "4. Dani Infrastrukture prostornih podataka Federacije Bosne i Hercegovine“

  • Slika /slike/Vijesti/NIPP/2023/TC_Izlaganje2.jpg
  • Slika
  • Slika

Konferencija "4. Dani Infrastrukture prostornih podataka Federacije Bosne i Hercegovine“ održana je u organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove, koordinacionog tijela Infrastrukture prostornih podataka u Federaciji BiH, u Neumu 26. i 27. 10. 2023. godine.

Konferencija je predstavljala jedinstvenu priliku za okupljanje svih značajnih sudionika u području infrastrukture prostornih podataka u Federaciji BiH te forum za razgovor, razmjenu mišljenja i iskustava kao i pregled trenutnog napretka na ovom polju. Za sudionike je organiziran zanimljiv i stručan program Konferencije koji je podijeljen u dva radna dana te organiziran u 4 sesije, sa ukupno 20 izuzetnih predavača koji predstavljaju javni, privatni i akademski sektor.
 
U sesiji pod nazivom „Međunarodna i domaća praksa, platforme za dijeljenje podataka IPP“ predstavljena su iskustva, razvoj i naučene lekcije vezane za platforme za dijeljenje prostornih podataka u Švedskoj, Nizozemskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Republici Srpskoj. U okviru navedene sesije predstavljen je NIPP s posebnim osvrtom na kvalitetu i aplikacije u nadležnosti Državne geodetske uprave kao Nacionalne kontakt točke za provedbu Direktive INSPIRE u Republici Hrvatskoj; Geoportal NIPP-a i Geohrvatska.
 
Državna geodetska uprava čestita organizatorima i zahvaljuje na pozivu te prilici za predstavljanje i doprinosu radu konferencije.

Pisane vijesti