Glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek održao sastanak s predstavnicima HUP-a

  • Slika /slike/Vijesti/Sastanak/novo/HUP.jpg
  • Slika Predstavnik HUP-a i zamjenik glavnog ravnatelja Antionio Šustić.
  • Slika Glavni ravnatelj Damir Šantek s predstavnicima HUP-a.
  • Slika Logo HUP

Dana 10. prosinca 2021. godine glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., održao je sastanak s predsjednikom HUP-a Udruge geodetsko geoinformatičke struke Željkom Perićem, dipl. ing. geod.

Sastanku su nazočili i dopredsjednici Udruge Vedran Car, dipl. ing. geod., i Branko Manojlović, dipl. ing. geod., te zamjenik glavnog ravnatelja Antonio Šustić, dipl. ing. geod.
 
Sagledane su teme od posebnog značaja za poslodavce u protekloj godini i predstojećim godinama, a posebno u okolnostima pandemije te su iskazani pozitivni doprinosi države u prevladavanju izazova očuvanja radnih mjesta.
 
Poseban naglasak je dan na doneseni Višegodišnji program katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021. – 2030. koji je od strane Udruge podržan te istaknut kao okvir koji će poslodavcima pružiti mogućnost dugoročnog poslovnog planiranja.
 
Također su istaknuti osnovni koncepti Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina koji je Vlada Republike Hrvatske uputila na prvo čitanje u Hrvatski sabor, koji u svojoj osnovi pridonosi pojednostavljenju i ubrzanju postupanja te efikasnoj provedbi Programa.
 
Razmijenjene su i informacije o planovima Udruge za organizacijom skupa kojim bi se poslodavce dodatno informiralo o planovima provedbe Programa.
 

Pisane vijesti