Hrvatski sabor usvojio Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o NIPP-u

Slika /slike/Vijesti/Sabor1.png

Vlada Republike Hrvatske podnijela je dana 10. svibnja 2018. godine Hrvatskom saboru Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka. 

Nakon zaključene rasprave u Hrvatskom saboru dana 23. svibnja 2018. godine, Hrvatski sabor je na svojoj 8. sjednici održanoj 25. svibnja 2018. godine usvojio Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o NIPP-u.
 
Ovim Zakonom, dosadašnji Zakon o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka (NN 56/13) usklađuje se s Direktivom 2007/2/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 14. ožujka 2007. godine o uspostavljanju infrastrukture za prostorne informacije u Europskoj uniji (INSPIRE) u dijelu definicija tema prostornih podataka i ograničenja pristupa istima, propisuje se pristup izvorima prostornih podataka za tijela javne vlasti čiji poslovi mogu imati utjecaj na okoliš te se detaljnije reguliraju registri NIPP-a. INSPIRE direktiva u potpunosti se prenosi u hrvatsko zakonodavstvo. 

Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka objavljen je u Narodnim novinama broj  52/2018.

 

Pisane vijesti