Održan 35. Fachtagung – stručno savjetovanje geodetskih uprava

Slika /slike/Vijesti/Fachtagung.jpg

U Koprivnici je od 23. do 25. svibnja 2018. godine održano 35. stručno savjetovanje geodetskih uprava Austrije, Slovačke, Slovenije, Češke, Mađarske, Južnog Tirola, Trentina, Furlanije-Julijske krajine i Hrvatske.

Radi se o tradicionalnom susretu, prvi put održanom 1984. godine. Sudionici savjetovanja su zemlje i regije čiji sustav evidentiranja nekretnina i prava na njima „ima korijene“ u austrijskom sustavu evidentiranja, iz vremena dok su bile u sastavu Austrougarske monarhije.
Cilj savjetovanja je razmjena iskustava u obnovi i razvoju katastra, u rješavanju određenih problema koji se zbog sličnih tehničkih i zakonodavnih okvira na sličan način pojavljuju kod svih sudionika, kao i informiranje o aktualnostima. Tema ovogodišnjeg savjetovanja je „Razvoj katastra u digitalnom svijetu“. Uspoređene su tehničke karakteristike izgrađenih sustava, raspravljalo se o načinu suočavanja s izazovima poslovanja u suvremenom svijetu, tehnološkim dostignućima koja nalaze primjenu u području katastra i geodetske djelatnosti, o zaštiti podataka itd.
Ne manje važan cilj savjetovanja je razmjena stručnih iskustava kroz neformalne razgovore, kao i upoznavanje povijesti i kulture zemalja, koje se redovito izmjenjuju kao domaćini. Izvan radnog dijela programa sudionici su upoznali znamenitosti Koprivnice i Đurđevca.


Pisane vijesti