Najava konferencije Dani IPP-a 2024.

Slika /slike/Vijesti/Dani IPP-a/NIPP_logo.png

Državna geodetska uprava kao Nacionalna kontaktna točka za NIPP i INSPIRE organizira konferenciju „Dani IPP-a 2024.“ koja će se održati 27. i 28. svibnja 2024. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, i to 27. svibnja radionice za subjekte NIPP-a te 28. svibnja 14. NIPP i INSPIRE dan.

Tradicionalna godišnja konferencija Dani IPP-a predstavlja referentnu točku za prikaz trenutnog stanja, budućeg smjera razvoja i novih inicijativa, projekata i tehnologija u domeni infrastruktura prostornih podataka i srodnih domena s posebnim osvrtom na uspostavu, razvoj i održavanje Nacionalne infrastrukture prostornih podataka. Okuplja dionike iz javne, privatne i akademske sfere iz Republike Hrvatske, ali i šire regije zemalja u susjedstvu kako bi se navedeni uspješnije povezali kroz prikaze vlastitih procesa, planova i radova u području infrastruktura prostornih podataka i prostornih podataka.
 
Prijave na konferenciju Dani IPP-a 2024. su otvorene, a prijaviti se možete putem poveznice. U okviru prijave na konferenciju omogućene su i prijave na NIPP radionice koje će se održati u prostorijama Državne geodetske uprave 27. svibnja 2024. Ukupno će biti održane dvije radionice od kojih će prva biti osnovna radionica uključenja u NIPP, prijave u Registre NIPP-a i Geoportal NIPP-a, a druga će biti napredna radionica praktičnog karaktera i obuhvatiti će teme unosa i podizanja kvalitete metapodataka u Katalogu metapodataka na Geoportalu NIPP-a te razvoj mrežnih usluga. Prijave su otvorene do popunjavanja kapaciteta.
 
Za konferenciju Dani IPP-a 2024. također su otvorene prijave sažetaka radova, a pristupiti im možete putem poveznice.
 
Detaljnije informacije o konferenciji možete pronaći na mrežnim stranicama posvećenima konferenciji Dani IPP-a 2024.

Pisane vijesti