Novi ciklus NIPP radionica u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“

Slika /slike/Vijesti/ERDF/NIPP/NIPP_ESF_1.jpg

Državna geodetska uprava organizira novi ciklus radionica u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“, koje će se održati u razdoblju od 9.-18. ožujka 2021. 

Ove su radionice namijenjene predstavnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji nisu mogli sudjelovati u prvom ciklusu radionica pod zajedničkim nazivom „Uključenje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u NIPP“ održanih u razdoblju 2.-11. veljače 2021. godine.

Svrha ovih radionica je upoznavanje s NIPP-om i zakonskom regulativom definiranom Zakonom o NIPP-u (NN 56/13, 52/18, 50/20), te obvezama koje proizlaze iz ovog Zakona. Kroz niz predavanja biti će predstavljen postupak prijave subjekata i izvora prostornih podataka iz njihove nadležnosti u NIPP. Pri tome prvi korak predstavljaju Registri NIPP-a, a zatim slijedi unos metapodataka na Katalogu metapodataka NIPP-a koji je sastavni dio Geoportalu NIPP-a. Posebno će biti obrađene mrežne usluge, kao osnovna obveza za subjekte NIPP-a koji u svojoj nadležnosti imaju postojeće skupove ili nizove skupova prostornih podataka. Također će biti predstavljen i preglednik GeoHrvatska, kao jedan od osnovnih proizvoda NIPP-a.

Ove se radionice održavaju u okviru provedbe projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu NIPP-a“ sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda čiji je jedan od osnovnih ciljeva podizanje znanja o NIPP-u na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini s ciljem pružanja kvalitetnijih usluga.

Raspored NIPP radionica iz novog ciklusa:
  • 9. ožujka – 24. NIPP radionica
  • 16. ožujka – 27. NIPP radionica
  • 18. ožujka – 28. NIPP radionica
Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na jednoj od radionica iz novog ciklusa, molimo Vas da nam se javite na infonipp@dgu.hr.



Pisane vijesti