Objavljena INSPIRE mrežna usluga preuzimanja izvora podataka “Katastarske čestice i Katastarske općine”

  • Slika /slike/Vijesti/NIPP/Zagreb-Savica.JPG
  • Slika Print screen grafičkog prikaza podataka katastarskih čestica.

Državna geodetska uprava uspostavila je INSPIRE mrežnu uslugu preuzimanja izvora podataka „Katastarske čestice i katastarske općine” koja je dostupna na jedinstvenom poslužnom mjestu za pristup podacima katastra i zemljišne knjige (OSS). Pristup mrežnoj usluzi preuzimanja katastarskih čestica i katastarskih općina omogućen je registriranim korisnicima, bez naknade uz prihvaćanje uvjeta korištenja.

Mrežna usluga preuzimanja razvijena je primjenom WFS standarda, u skladu s INSPIRE provedbenim pravilima za mrežne usluge te specifikacijom za INSPIRE/NIPP temu Katastarske čestice te je prijavljena na Geoportal NIPP-a. Državna geodetska uprava kao subjekt NIPP-a ovim je učinila važan korak ka ispunjenju svojih obveza temeljem Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka (NN 56/12, 52/18, 50/20) i Direktive INSPIRE.

Više informacija o mrežnoj usluzi preuzimanja katastarskih čestica i katastarskih općina, uvjetima korištenja, postupku registracije i primjene mrežne usluge možete pronaći na mrežnim stranicama Državne geodetske uprave:  

Pisane vijesti