Održan 12. Dan infrastruktura prostornih podataka 2021.

  • Slika /slike/Vijesti/NIPP/2021_Rovinj/NIPP_2021_1.jpg
  • Slika Laptop i mobitel s prikazom GeoHrvatske n asvojim ekranima
  • Slika Načelnica mr. sc. Ljerka Marić izlaže na konferenciji.
  • Slika Dr. sc. Iva Gašparović izlaže na konferenciji
  • Slika Logotip Dani IPP-a

Dvanaesta konferencija posvećena infrastrukturama prostornih podataka održana je 20. listopada 2021. godine u Rovinju u organizaciji Državne geodetske uprave.

Ovogodišnju konferenciju otvorio je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., a na početku je predstavljena mobilna aplikacija GeoHrvatska koju razvija Državna geodetska uprava i koja će uskoro biti javno objavljena za sve korisnike.
Cilj razvoja mobilne aplikacije prezentirati je prostorne podatke Republike Hrvatske na jednom mjestu jer na taj način oni donose više koristi nego što to čine pojedinačno.
 
Na početku konferencije prof. dr. sc. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru za strategiju razvoja i izdavaštvo, održao je pozvano predavanje s temom korištenja geografskih imena u sustavima prostornih podataka, dok je središnji dio konferencije bio posvećen okruglom stolu pod nazivom „NIPP; gdje smo danas", na kojoj se razvila izuzetno zanimljiva rasprava o primjeni prostornih podataka u kriznim situacijama, ali i budućnosti NIPP-a.
 
U nastavku konferencije održano je osam predavanja raspoređenih u dvije sesije koje su pokrile različite teme vezane uz NIPP i primjenu prostornih podataka.
Ovogodišnja konferencija organizirana je sukladno epidemiološkim mjerama s prisustvom oko 90 sudionika iz javnog, privatnog i akademskog sektora.

Pisane vijesti