Održan sastanak glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave i direktora Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Slika /slike/Vijesti/Sastanak/2021/fgu.jpg

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek održao je 30. lipnja 2021. godine radni sastanak s direktorom Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine gosp. Željkom Obradovićem. 

Na sastanku je sudjelovao i zamjenik glavnog ravnatelja gosp. Antonio Šustić. Razmijenjena su iskustva i informacije o trenutnim aktivnostima na području Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP).
Istaknuto je da je 28. lipnja 2021. godine usvojen Zakon o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka Federacije Bosne i Hercegovine. Od aktivnosti u Republici Hrvatskoj predstavljeni su projekti iz područja NIPP-a financirani sredstvima Europske unije u okviru kojih su, pored drugih aktivnosti, izrađene brošura “Prostorni podaci i NIPP za povezanu Hrvatsku” i brošura „Nacionalna infrastruktura prostornih podataka u provedbi“.
Dogovorena je daljnja suradnja dviju Uprava.

Pisane vijesti