Održan sastanak Projektnog tima za uspostavu e-Registra zgrada

  • Slika /slike/Vijesti/ERDF/registar zgrada/Registar zgrada_rujan_3.jpg
  • Slika Projektni tim Državne geodetske uprave i izvoditelji na sastanku
  • Slika Damir Šantek, Antonio Šustić tijekom sastanka
  • Slika Irena Magdić prezentira projekt
  • Slika Sudionici sastanka sjede i slušaju.
  • Slika 3D model zgrada u sustavu registra zgrada

Dana 2. rujna 2021. godine u Državnoj geodetskoj upravi održan je sastanak  Projektnog tima za uspostavu e-Registra zgrada s predstavnicima izvoditelja usluga. Sastanku su prisustvovali i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. te zamjenik glavnog ravnatelja Antonio Šustić, dipl. ing. geod.

Na sastanku su izložene trenutne aktivnosti na projektu koje se odvijaju u planiranim rokovima te se predviđenom dinamikom izvođenja projektnih aktivnosti očekuje skora uspostava registra zgrada kao prve sveobuhvatne evidencije o zgradama u Republici Hrvatskoj.
 
Osnovni cilj projekta „Uspostava e-Registra zgrada“ je definirati metodologiju za prikupljanje i obradu podataka o zgradama, prikupiti podatke o zgradama za područje Varaždinske županije i uspostaviti višenamjenski informacijski sustav za registar zgrada, koji će biti osnova za uspostavljanje nove evidencije – registra zgrada za područje cijele Republike Hrvatske.
 
Državna geodetska uprava (DGU) korisnik je bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 2 – Korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. kojima se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financija projekt „Uspostava e-Registra zgrada“.




                            Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 

Pisane vijesti