Održane izborne skupštine Zagrebačke udruge geodeta i Udruge geodeta Sisačko-moslavačke županije

  • Slika /slike/Vijesti/vijesti/udruge/Zagrebačka_udruga.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U veljači 2020. godine održane su skupštine Zagrebačke udruge geodeta i Udruge geodeta Sisačko-moslavačke županije.

Sve nazočne na početku Skupštine Zagrebačke udruge geodeta prigodnim riječima pozdravili su i ukratko izvijestili o aktivnostima institucija koje predstavljaju:  Zdravko Jurčec, dipl. ing. građ. predsjednik HIS-a, doc. dr. sc. Rinaldo Paar predsjednik HGD-a te dr. sc. Damir Šantek glavni ravnatelj DGU-a. Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave kratko se osvrnuo na do sada učinjene napore DGU u objedinjavanju baza podataka o nekretninama, te naglasio zacrtani plan cjelovitog završetka formiranja jedinstvenog sustava u kojemu će se u samo jednom postupku koji bi se provodio u katastarskim uredima, evidentirati promjene nad nekretninama čime bi se u potpunosti omogućilo građanima da na jednom mjestu dobiju cjelovitu uslugu.

Na izbornoj skupštini Udruge geodeta Sisačko-moslavačke županije za novog je predsjednika izabran Ozren Šukalić, univ. spec. geod. et geoinf., a za zamjenicu Irena Dagen dipl. ing. geod. Prisutnima su se obratili glavni ravnatelj DGU-a dr. sc. Damir Šantek, zamjenik glavnog ravnatelja Antonio Šustić, dipl. ing. geod.,  predsjednik HGD-a doc. dr. sc. Rinaldo Paar te predsjednik Zagrebačke udruge geodeta Bruno Pacadi dipl. ing. geod..

U okviru skupštine stručna predavanja su održali Jeronim Moharić, dipl. ing. geod. na temu „Kvaliteta digitalnih katastarskih podataka, te Davorka Brkić univ. spec. geod. et geoinf. na temu Upotreba bespilotnih zrakoplova u svrhu snimanja iz zraka u RH.

Pisane vijesti