Otvoreni radovi katastarske izmjere na području Općine Starigrad za dijelove katastarskih općina Seline, Starigrad i Tribanj

  • Slika /slike/Vijesti/Katastarska izmjera/2023/Starigrad/Starigrad_1.jpg
  • Slika Pročelnik Javoran rukuje se s načelnikom općine ispreed ploče kojom se otvara izmjera

Dana 16. veljače 2023. godine otvoreni su radovi katastarske izmjere na području Općine Starigrad za dijelove katastarskih općina Seline, Starigrad i Tribanj u sklopu provedbe Višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021. - 2030.

Pročelnik Područnog ureda za katastar Zadar Nenad Javoran, ispred Državne geodetske uprave i načelnik općine Starigrad Marin Čavić otvorili su radove na katastarskoj izmjeri koja se provodi temeljem Godišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za 2022. godinu na području Općine Starigrad za dijelove katastarskih općina Seline, Starigrad i Tribanj.
 
Ukupna površina za koju se provodi postupak obnove katastra i zemljišne knjige je oko 4521 hektara, odnosno za k.o. Starigrad 2288 ha, za k.o. Seline 1679 ha i za k.o. Tribanj 554 ha.

Za izvoditelja katastarske izmjere za područje k.o. Starigrad na javnom nadmetanju odabrano je trgovačko društvo Geodetski zavod d.d. Split, a geodetski nadzor katastarske izmjere provodi tvrtka AEQUITAS d.o.o. iz Splita.
Za izvoditelja katastarske izmjere za područje k.o. Seline i k.o. Tribanj na javnom nadmetanju odabrano je trgovačko društvo Geoprojekt d.d. Opatija, a geodetski nadzor katastarske izmjere provodi tvrtka Nivelir d.o.o iz Splita.

Svečanom otvaranju radova prisustvovali su i predstavnici tvrtki izvođača radova kao i predstavnici tvrtki za geodetski nadzor.

Pisane vijesti