Otvoreni radovi katastarske izmjere na području Općine Topusko za katastarsku općinu Topusko i dio katastarske općine Hrvatsko Selo

  • Slika /slike/Vijesti/Katastarska izmjera/2023/Topusko/Topusko.jpg
  • Slika Pročelnica PUK Sisak i zamjenica načelnika općine Topusko ispred table kojom se otvara katastarska izmjera
  • Slika Pročelnica PUK Sisak i zamjenica načelnika općine Topusko ispred table kojom se otvara katastarska izmjera

Pročelnica Područnog ureda za katastar Sisak mr. Marina Pešun, ispred Državne geodetske uprave i zamjenica načelnika Općine Topusko Jelena Roknić otvorile su radove na katastarskoj izmjeri koja se provodi temeljem Godišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za 2022. godinu na području Općine Topusko za katastarsku općinu Topusko i dio katastarske općine Hrvatsko Selo.

Ukupna površina za koju se provodi postupak obnove katastra i zemljišne knjige je oko 898 ha, obuhvaća oko 4505 katastarskih čestica i oko 966 objekata.

Za izvoditelja katastarske izmjere na javnom nadmetanju odabrano je trgovačko društvo Geodetski zavod d.o.o. iz Rijeke, a geodetski nadzor katastarske izmjere provodi tvrtka Geoit geodezija i geoinformatika d.o.o. iz Zagreba.

Svečanom otvaranju radova prisustvovali su i predstavnici tvrtke izvođača radova Adrijan Jadro sa suradnicima, direktor tvrtke za geodetski nadzor Josip Andabaka, predstavnik Općine Topusko Vladimir Ožanić, predstavnica Ministarstva pravosuđa i uprave Blaženka Navara Ban i viši stručni savjetnik specijalist u OKN Sisak Ozren Šukalić.

Pisane vijesti