Otvoreni radovi na katastarskoj izmjeri na području Općine Šolta za dio katastarske općine Grohote

  • Slika /slike/Vijesti/Višegodišnji_program/2024/Grohote/Grohote1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 14. lipnja 2024. godine svečano su otvoreni radovi na katastarskoj izmjeri na području Općine Šolta za dio katastarske općine Grohote u okviru provedbe Godišnjeg programa katastarskih izmjera za 2024. godinu.

Otvaranju radova prisustvovao je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, načelnik Općine Šolta Nikola Cecić Karuzić, pročelnica Područnog ureda za katastar Split Nada Ujević i predstavnici tvrtke izvođača radova. Prije samog otkrivanja ploče kojom se obilježavaju radovi, a koja je postavljena u Rogaču održao se sastanak u vijećnici kojem su prisustvovali i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Šolta Nataša Nazor Jovović te predsjednik Općinskog vijeća Teo Tomić.

Glavni ravnatelj Antonio Šustić istaknuo je kako se katastarska izmjera i obnova zemljišne knjige za dio k. o. Grohote provodi temeljem Godišnjeg programa katastarskih izmjera za 2024. godinu koji je donijela Vlada RH, a koja je prepoznala da sređene evidencije o nekretninama pridonose razvoju lokalne sredine. Naglasio je kako je aktivno sudjelovanje svih stanovnika ključno za uspješnu provedbu projekta te ih je pozvao da se uključe u katastarsku izmjeru i odazovu pozivu Državne geodetske uprave. Rezultat projekta je evidentiranje svake čestice u katastru i u zemljišnim knjigama te usklađivanje sa stvarnim stanjem na terenu.

Istog dana održana je i javna tribina za nositelje prava na nekretninama na kojoj je odaziv bio iznimno dobar, odazvalo se preko 200 stanovnika Grohota. 

Pisane vijesti