Otvorenje kartozida i kartohoda u OŠ Ive Andrića u Zagrebu

  • Slika /slike/Vijesti/KARTOZID/2020/kartohod2.jpg
  • Slika Predstavnici DGU s predstavnicima osnovne škole stoje na kartohodu, u pozadini okićeni bor.
  • Slika Dr. sc. Damir Šantek s profesorom stoji na kartohodu
  • Slika Slika, detalj kartohoda
  • Slika Slika detalj, gdje je smještena osnovna škola na digitalnoj ortofoto karti.
  • Slika Glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek i zamjenik glavnog ravnatelja g. Antonio Šustić s ravnateljicom škole i profesorom geografije.
  • Slika Dr. sc. Damir Šantek s ravnateljicom škole izmjenjuje simbolične poklone.

Povodom proglašenja Dejana Nemčića za najboljeg učitelja u svijetu dana 18. prosinca 2020. godine, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., i zamjenik glavnog ravnatelja Antonio Šustić, dipl. ing. geod., otvorili su kartozid i kartohod područja Grada Zagreba u Osnovnoj školi Ive Andrića u Zagrebu.

Kartozid predstavlja topografsku kartu koja prikazuje prostor Grada Zagreba s okolicom, a kartohod je digitalna ortofotokarta dopunjena podacima Registra prostornih jedinica koji je nastao temeljem službenih podataka Državne geodetske uprave. Kartozid  dimenzija 2 x 2,5 m postavljen je u učionici geografije, a kartohod dimenzija 8 x 10 m u holu Osnovne škole Ive Andrića u Zagrebu.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., otvorio je kartozid i kartohod uz prisutnost ravnateljice gđe Dubravke Miklec i učitelja geografije Dejana Nemčića koji je proglašen najboljim učiteljem svijeta u 2020. godini te je istaknuo značaj ovakvih projekata za promociju i daljnje unapređenje geodetske struke.

Ova donacija Državne geodetske uprave jednako je oduševila učenike kao i učitelje koji sad mogu virtualno “putovati” gradom i upoznavati njegove dijelove i predstavlja važno nastavno pomagalo u svim nastavnim predmetima za sve uzraste.  

Pisane vijesti