Potpisana dva ugovora financirana iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

  • Slika /slike/Potpisivanje ugovora.jpg
  • Slika

Dana 31. kolovoza 2018. godine, u Središnjem uredu Državne geodetske uprave, potpisana su dva ugovora.

Ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., Predsjednica uprave IGEA d.o.o. gđa. Jarmila Pezo te direktorica tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d. gđa. Gordana Kovačević, potpisali su Ugovor o javnoj nabavi usluga razvoja aplikativnog rješenja i implementacije informacijskog sustava katastra infrastrukture (HR-KI) i jedinstvene informacijske točke (JIT). Vrijednost ugovorenih usluga je 8.820.020,00 kn (bez PDV-a).
Nadalje, ravnatelj je s direktoricom tvrtke Verox d.o.o., gđom. Tanjom Pušelj Ostroški, potpisao Ugovor o javnoj nabavi usluga Savjetnika za upravljanje projektom uspostava informacijskog sustava katastra infrastrukture (HR-KI) i jedinstvene informacijske točke (JIT). Vrijednost ugovorenih usluga je 312.000,00 kn (bez PDV-a). 
Navedeni ugovori financiraju se iz Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Uspostava informacijskog sustava u funkciji jedinstvene informacijske točke i katastra infrastrukture (e-katastar infrastrukture)“ koji je Državna geodetska uprava u prosincu 2017. potpisala s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, a sufinancirani su iz Europskog fonda za regionalni razvoj - EFRR (85%) i proračuna RH (15%). Ovim projektom će Državna geodetska uprava uspostaviti informacijski sustav u funkciji jedinstvene informacijske točke (JIT) i katastra infrastrukture (HR-KI). Uspostava informacijskog sustava zahtjeva osnivanje i vođenje jedinstvene baze podataka o infrastrukturi - katastar infrastrukture - na državnoj razini, koji će u elektroničkom obliku sadržavati podatke o infrastrukturi koje posjeduju vlasnici, odnosno upravitelji infrastrukture te katastri infrastrukture osnovani na razini jedinica lokalne samouprave.

 



Pisane vijesti