Potpisani Okvirni sporazum za uslugu osnovnog i proširenog održavanja sustava registra prostornih jedinica i Ugovor o javnim uslugama održavanja sustava Registra prostornih jedinica

  • Slika /slike/Vijesti/Potpisi/RPJ potpisivanje_2.jpg
  • Slika Službenici DGU, uz poštovanje epidemioloških mjera prisutni potpisivanju ugovora.
  • Slika Print screen izvođača s kojima se potpisuje ugovor.
  • Slika Službenici DGU prisutni potpisivanju ugovora.

Dana 01. veljače 2021. godine zamjenik glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Antonio Šustić, dipl. ing. geod. potpisao je Okvirni sporazum za uslugu osnovnog i proširenog održavanja sustava registra prostornih jedinica i Ugovor o javnim uslugama održavanja sustava Registra prostornih jedinica za 2021. godinu.

Registar prostornih jedinica (RPJ) je evidencija u kojoj se vode i održavaju podaci o prostornim jedinicama i predstavlja jedan od temeljnih registara o prostoru u Republici Hrvatskoj. Državna geodetska uprava je nadležna za njegovo vođenje i održavanje. Podaci Registra prostornih jedinica čine službenu osnovu za prikupljanje, evidentiranje, iskazivanje, razmjenjivanje i povezivanje različitih vrsta prostornih jedinica. Informacijski sustav Registra prostornih jedinica (IS RPJ)  implementiran je 2015. godine u obliku web GIS rješenja koji omogućuje vođenje i održavanje alfanumeričkih i grafičkih podataka Registra prostornih jedinica od razine države do razine kućnog broja.

Okvirnim sporazumom utvrđuju se uvjeti za sklapanje pojedinačnih ugovora o javnoj nabavi, a isti se sklapa na dvije godine.
 
Obzirom na obvezu primjena epidemioloških mjera za vrijeme trajanja epidemije bolesti  COVID-19 uzrokovane virusom SARS - CoV-2 potpisivanje dokumenata je organizirano u virtualnom okruženju.
 

Pisane vijesti