Državna geodetska uprava predala tehničku dokumentaciju za Popis stanovništva, kućanstava i stanova

Slika /slike/Vijesti/Sastanak/2020/4.jpg

Dana 01. veljače 2021. godine Državna geodetska uprava sukladno Zakonu o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, predala je tehničku dokumentaciju županijskim popisnim povjerenstvima i Popisnom povjerenstvu Grada Zagreba.

Popis je najveće statističko istraživanje u Republici Hrvatskoj koje se provodi svakih deset godina radi prikupljanja osnovnih podataka o broju, prostornom rasporedu i sastavu stanovništva prema njegovim demografskim, ekonomskim, obrazovnim, migracijskim i ostalim obilježjima, podataka o kućanstvima i stanovima te o njihovim obilježjima.

Popis provodi Državni zavod za statistiku na temelju službenih podataka Registra prostornih jedinica koji vodi i održava Državna geodetska uprava, a tehničku dokumentaciju za potrebe provedbe Popisa izrađuje Državna geodetska uprava.

Sukladno Zakonu o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, Državna geodetska uprava je pripadajuće popise, pregledne kartografske prikaze, skice statističkih i popisnih krugova te obrasce PK – Podaci o popisnom krugu predala županijskim popisnim povjerenstvima i Popisnom povjerenstvu Grada Zagreba dana 1. veljače 2021. u tiskanome i digitalnom obliku.

Pisane vijesti