Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za unaprjeđenje CROPOS-a i GiSDG

Slika /slike/Potpisivanje ugovora.jpg

Dana 13. lipnja 2018. godine u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Između ostalih, potpisana su i dva ugovora za Državnu geodetsku upravu odobrena u okviru ograničenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj e-usluga” iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.:
 
  • „Unaprjeđenje hrvatskog pozicijskog sustava (CROPOS) povezivanjem s Europskim globalnim satelitskim sustavom Galileo” ukupnog iznosa 7.805.841,00 HRK i
  • „Geoinformacijski sustav državne granice Republike Hrvatske (GiSDG)” ukupnog iznosa 960.000,00 HRK.
 
Kako bi sustav CROPOS nastavio pratiti svjetske trendove u GNSS tehnologiji te kako bi mogao koristiti europski globalni navigacijski satelitski sustav - Galileo, nadogradit će se odgovarajućom GNSS opremom na lokacijama referentnih stanica te modernizirati kontrolni centar, dok će geoinformacijski sustav državne granice Republike Hrvatske sadržavati sve potrebne podatke i informacije za potrebe pružanja tehničke podrške i pomoći u određivanju i održavanju državne granice RH te će pružiti niz e-usluga kako za tijela državne i javne uprave, tako i za poslovne subjekte i građanstvo.
 
 
 

Stranica