Potpisivanje ugovora za uslugu uspostave Geoinformacijskog sustava državne granice Republike Hrvatske

  • Slika /slike/Vijesti/Potpisi/GiSDG2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 21. kolovoza 2019. godine ravnatelj Državne geodetske uprave dr.sc. Damir Šantek, dipl.ing.geod. potpisao je ugovor za uslugu uspostave Geoinformacijskog sustava državne granice Republike Hrvatske (GisDG) sa zajednicom ponuditelja: Geo Grupa d.o.o.; CADCOM d.o.o. i IGEA d.o.o..

Usluga uspostave Geoinformacijskog sustava državne granice Republike Hrvatske sastavni je element projekta pod nazivom „Geoinformacijski sustav državne granice Republike Hrvatske“ koji je u iznosu od 85% sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
Uspostava geoinformacijskog sustava državne granice Republike Hrvatske (GiSDG) zahtijeva uspostavu modela podataka i web aplikacije koja će na brz i efikasan način staviti krajnjem korisniku na raspolaganje sve relevantne podatke o državnim granicama, a Državna geodetska uprava moći će zahvaljujući uspostavljenom Geoinformacijskom sustavu na puno kvalitetniji način voditi evidenciju o državnoj granici. Rezultat projekta bit će uspostavljeni službeni model i baza podataka državne granice Republike Hrvatske i aplikativno rješenje s nizom e-usluga i funkcionalnosti koje će osim ovlaštenih službenika DGU-a, koristiti i različite državne i javne službe u svojim poslovnim procesima, kao i poslovni subjekti i građani. Osnovni cilj usluge je osigurati kvalitetnu uspostavu GiSDG-a kroz: analizu i obradu postojećih podataka kojima raspolaže Državna geodetska uprava; modeliranje podataka (odnosno dizajn baze podataka); razvoj web aplikacije i baze podataka; razvoj aplikacije za rad bez pristupa internetu.
 
Ukupna vrijednost projekta je 960 000,00 kn (s PDV-om). Vrijednost potpisanog ugovora za uslugu uspostave GiSDG-a iznosi 693 750,00 kn (s PDV-om).

Pisane vijesti