Potpredsjednik Vlade i ministar Bačić, ministrica kulture i medija Obuljen Koržinek i glavni ravnatelj Šustić u radnom posjetu Petrinji

  • Slika /slike/Vijesti/Posjeti/2024/Petrinja2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u pratnji župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka, gradonačelnice grada Petrinje Magdalene Komes i glavnog ravnatelja Antonia Šustića u utorak, 2. srpnja, obišli su nekoliko gradilišta, uključujući i ono Ispostave za katastar nekretnina Petrinja čiji dovršetak obnove se planira tijekom kolovoza 2024. godine.

U prostorijama Grada održan je redovni sastanak svih uključenih u procese obnove, te su sagledane sve aktivnosti na obnovi zgrada oštećenih potresom na području grada Petrinje. Na sastanku su posebno istaknute činjenice vezano uz napredak obnove te vezano uz rizike koji su pri provedbi obnove mogući kao i važnost suradnje između državnih institucija, regionalnih i lokalnih vlasti.
 
Državna geodetska uprava u okviru Višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja provodi katastarske izmjere na području Petrinje a trenutno je u tijeku postupak predočavanja prikupljenih i obrađenih podataka za područje k.o. Petrinja i to sjevernog dijela grada. Predočavanje se provodi u prostorijama Osnovne škole Dragutin Tadijanović, a samu lokaciju posjetili su potpredsjednik Bačić i glavni ravnatelj Šustić. Djelatnici tvrtke izvoditelja ukratko su prezentirali aktivnosti koje trenutno provode.
 
Pozivaju se građani grada Petrinje da se odazovu pozivima koje će zaprimiti na svoje kućne adrese, te slijede upute koje će tom prilikom dobiti, kako bi i ovaj dio katastarske izmjere bio uspješno dovršen kao i sve dosadašnje aktivnosti.
 

Pisane vijesti