Sastanak glavnog ravnatelja s predstavnicima HUP-a

Slika /slike/Vijesti/Sastanak/Sastanak.jpg

U Državnoj geodetskoj upravi dana 28. listopada 2020. godine održan je radni sastanak glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave i predstavnika HUP-a.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. održao je radni sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca Udruge geodetsko geoinformatičke struke, predsjednikom g. Željkom Perićem i članom Izvršnog odbora g. Damirom Delačem.

Jedna od tema sastanka je bila i dodatno upoznavanje predstavnika HUP-a s ciljevima Državne geodetske uprave u predstojećem mandatnom razdoblju, s posebnim osvrtom na dio Programa Vlade RH 2020.-2024., u odnosu na Program obnove zemljišnih registara putem katastarskih izmjera za sva građevinska područja.

Također su istaknute do sada provedene mjere u olakšavanju poslovanja poduzetnika (potpuno elektroničko poslovanje, digitalni geodetski elaborat, smanjenje i ukidanje parafiskalnih nameta), kao i planove za dodatno rasterećenja poduzetnika.

Predstavnici HUP-a zahvalili su na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i podršci te su istaknuli zahtjevne okolnosti u kojima se trenutno nalazimo, kao i da će učiniti sve kako bi podržali ostvarenje predstavljenih aktivnosti.

Pisane vijesti