Sastanak predsjednika HGD-a i ravnatelja DGU-a

Slika /slike/Vijesti/HGD/Sastanak HGD.jpg

Potpora Hrvatskog geodetskog društva uvođenju Sustava digitalnih geodetskih elaborata.

U utorak, 2. listopada 2018. godine u prostorijama Državne geodetske uprave, održan je sastanak ravnatelja Državne geodetske uprave dr. sc. Damira Šanteka, dipl. ing. geod. i predsjednika Hrvatskog geodetskog društva doc. dr. sc. Rinalda Paara, dipl. ing. geod. 

Na sastanku se razgovaralo o poteškoćama i izazovima s kojima se susreću ovlaštene geodetske tvrtke prilikom započinjanja primjene Sustava digitalnih geodetskih elaborata. Ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. posebno je istaknuo trenutne aktivnosti Državne geodetske uprave vezane za pružanje edukacije osobama koje obavljaju stručne geodetske poslove vezane za Sustav digitalnih geodetskih elaborata, a koje Državna geodetska uprava provodi u cilju što brže i lakše prilagodbe ovlaštenih geodetskih tvrtki novom sustavu te je naveo da nema tehničkih problema koji su vezani uz sam rad sustava.

Nadalje, naveo je kako Državna geodetska uprava do kraja godine namjerava provesti edukaciju za sve ovlaštene geodetske tvrtke koje su podnijele zahtjev za odobrenje izdavanja korisničkog imena i lozinke.
Također, na sastanku je zaključeno kako će se Hrvatsko geodetsko društvo aktivno uključiti u edukaciju vezanu za Sustav digitalnih geodetskih elaborata zajedno sa Državnom geodetskom upravom u suradnji s ostalim dionicama struke, a sve u cilju kako bi se ovlaštenim geodetskim tvrtkama što više olakšala prilagodba poslovanja novom sustavu.

Još jednom je istaknuto kako, do dobivanja korisničkih imena i lozinki, ovlaštene geodetske tvrtke neometano mogu izrađivati geodetske elaborate u analognom obliku i predavati ih u Područne urede za katastar na cijelom području Republike Hrvatske.
 

Pisane vijesti