Sastanak predstavnika Državne geodetske uprave i Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije

Slika /slike/Vijesti/Sastanak/shutterstock_110485376_cr.jpg

Dana 12.10.2018. godine u Državnoj geodetskoj upravi održan je sastanak između predstavnika Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije i Državne geodetske uprave na temu Nacrta Konačnog prijedloga Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina.

Na sastanku su analizirane primjedbe Komore na Nacrt Konačnog prijedloga Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina koji se priprema za daljnju proceduru u svrhu upućivanja  u Hrvatski sabor ( II. čitanje).
 
Nacrtom Konačnog prijedloga Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina uređuje se državna izmjera, katastar nekretnina, katastar infrastrukture, registar zgrada, registar prostornih jedinica, registar geografskih imena, nadležnost i obavljanje navedenih poslova te čuvanje i korištenje podataka državne izmjere i katastra nekretnina.

Ovim Prijedlogom zakona također se propisuje nadležnost Državne geodetske uprave za osnivanje, vođenje i održavanje katastra infrastrukture te određivanje kućnih brojeva, čime će se uspostaviti jedinstvena i sveobuhvatna evidencija za područje cijele države. Uspostavlja se registar zgrada kao evidencija o svim zgradama i posebnim dijelovima zgrada izgrađenim na području Republike Hrvatske.

Pisane vijesti