Službeno otvaranje radova katastarskih izmjera na području grada Gline

  • Slika /slike/Vijesti/Katastarska izmjera/glina2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 22. kolovoza 2019. godine službeno su otvoreni radovi katastarskih izmjera na području grada Gline za katastarske općine Viduševac i Dvorišće.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl.ing.geod. i župan Sisačko-moslovačke županije Ivo Žinić, dipl.ing.arh. službeno su otvorili radove katastarskih izmjera za katastarske općine Viduševac i Dvorišće čime su započele aktivnosti iz Ugovora za obavljanje katastarske izmjere za dio katastarske općine Viduševac i iz Ugovora za obavljanje katastarske izmjere za dio katastarske općine Dvorišće.

Svečanom otvaranju radova prisustvovali su i zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković, dipl.ing.geod., načelnica Sektora za katastarske programe i posebne registre Maja Pupačić, dipl.ing.geod., pročelnica Područnog ureda za katastar Sisak mr. Marina Pešun, dipl.ing.geod., voditelj odjela Ozren Šukalić, dipl.ing.geod., predstavnici tvrtki koje obavljaju stručne geodetske poslove u okviru katastarskih izmjera (za k.o. Viduševac tvrtka Cadcom d.o.o., Zagreb, a za k.o. Dvorišće tvrtka Geo Grupa d.o.o., Zagreb) te predstavnici tvrtki koje obavljaju tehnički nadzor nad provođenjem katastarskih izmjera.

Otvaranje radova obilježeno je otkrivanjem ploča kojima su označena radilišta, a koje su postavljene na glavnim cestovnim ulazima u područja na kojima se provodi izmjera. Nakon otvaranja radova održani su javni skupovi građana na kojima se zainteresiranim osobama objasnio postupak nove katastarske izmjere te su dane upute za obilježavanje granica zemljišta vidljivim trajnim (međnim) oznakama.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl.ing.geod. je na javnim skupovima, na koje su se građani odazvali u izuzetno velikom broju, istakao značaj katastarske izmjere u osiguravanju ažurnih i pouzdanih katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka koji su usklađeni sa stvarnim stanjem na terenu, te posebno naglasio važnost obilježavanja granica zemljišta od strane nositelja prava i to u rokovima koji su određeni Odlukama o katastarskoj izmjeri koje su sukladno odredbama Zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina („Narodne novine“ br. 112/18) objavljene i u Narodnim novinama: za dio katastarske općine Viduševac  https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_08_76_1612.html i za dio katastarske općine Dvorišće
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_08_76_1611.html.

Pisane vijesti