Stručni posjet Društva sudskih vještaka Slovenije Središnjem uredu Državne geodetske uprave

Slika /slike/Vijesti/Sastanak/2023/Sudski1.jpg

Dana 10. studenoga 2023. godine kolege iz Društva sudskih vještaka Slovenije posjetili su Središnji ured Državne geodetske uprave u Zagrebu. 

Uvodni pozdrav i dobrodošlicu kolegama zaželjeli su glavni ravnatelj Antonio Šustić i zamjenica glavnog ravnatelja Maja Pupačić. Kolege iz Društva sudskih vještaka Slovenije navele su teme od njihovog interesa za koje su zamolili da se tokom posjeta obrade što je sa zadovoljstvom i prihvaćeno od strane Državne geodetske uprave.

Načelnica Sektora za pravne poslove i vođenje ljudskih potencijala Diana Dudok, predstavila je djelokrug rada Državne geodetske uprave kao i osnovne zakonske okvire po kojima geodetska struka postupa. Voditelj službe za geoinformacijske sustave Saša Cvitković predstavio je sustav Geoportal DGU te pojasnio funkcionalne mogućnosti i iskustva korištenja sustava. Načelnik Sektora za državnu izmjeru dr. sc. Marijan Marjanović predstavio je sustav CROPOS te pojasnio funkcionalne mogućnosti i iskustva korištenja sustava. Načelnica Sektora za katastarski sustav Branka Vorel Jurčević predstavila je Višegodišnji program katastarskih izmjera.

Kolege iz Društva sudskih vještaka Slovenije pokazale su značajan interes za sve teme i po svakoj od njih su se razvile diskusije te niz pitanja i odgovora.

Posjet je završio u pozitivnom i konstruktivnom ozračju i doprinio je daljnjem razvoju ionako tradicionalno iznimno kvalitetne suradnje s kolegama iz Republike Slovenije.

Pisane vijesti