VI. hrvatski kongres o katastru

  • Slika /slike/Vijesti/Kongres o katastru/Kongres o katastru.jpg
  • Slika Knjiga 70 godina Državne geodetske uprave

Državna geodetska uprava kao suorganizator zajedno s Hrvatskim geodetskim društvom Geodetskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, TU Delft, Katastrom Nizozemska, FIG Međunarodnom udrugom geodeta, FIG Komisija 7 – Katastar i upravljanje zemljištem organizira VI. hrvatski kongres o katastru koji će se održati u Zagrebu od 11. do 14. travnja 2018. godine u Hotelu Antunović pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Državna geodetska uprava će u svom dijelu programa prezentirati Sustav digitalnog geodetskog elaborata koji će biti uspostavljen tijekom svibnja. Ovim sustavom osigurava se jedinstveno postupanje svih katastarskih ureda prilikom pregledavanja i potvrđivanja elaborata na razini cijele Hrvatske, a geodetskim stručnjacima osigurava online pristup svim podacima koji su potrebni za izradu geodetskog elaborata. U konačnici se skraćuje i pojeftinjuje cijeli postupak koji je važan i građanima i investitorima.
 
Prikladno će se obilježiti i 70 godina Državne geodetske uprave čijim je povodom izdana monografija pod naslovom „70 godina Državne geodetske uprave“.

Program konferencije dostupan je na sljedećoj poveznici.

Pisane vijesti