Vlada Republike Hrvatske upoznata sa Sporazumom o suradnji na području razmjene podataka i mjerenja nivelmana visoke točnosti

  • Slika /slike/Vijesti/CROPOS/VRH_1_05012022.JPG
  • Slika Sporazum_nivelman

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj 94. sjednici, održanoj 5. siječnja 2022. g., upoznata sa Sporazumom o suradnji Državne geodetske uprave Republike Hrvatske i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine na području razmjene podataka i mjerenja nivelmana visoke točnosti.

Sporazum su potpisali glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod. i direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine Željko Obradović, dipl. ing. geod., a svrha mu je međusobna razmjena informacija i podataka na području referentnih visinskih sustava najviše točnosti kao dijela državnih referentnih sustava dviju zemalja s čime su stvorene pretpostavke za održavanje državnih nivelmanskih mreža i povezivanje sa susjednim zemljama te europskim visinskim referentnim sustavom.

Sjednica Vlade Republike Hrvatske dostupna je putem poveznice.

Stranica