Vlada RH prihvatila je Izvješće o aktivnostima na uspostavi, održavanju i razvoju Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP) za 2023. godinu

  • Slika /slike/Pristup informacijama/Virtualna radionica.jpg
  • Slika Antonio Šustić na sjednici Vlade

Izvješće koje je dostavila Državna geodetska uprava Vladi, nakon prihvaćanja od stane Vijeća NIPP-a, usvojeno je na 297. sjednici Vlade održanoj 4. travnja 2024. godine.

Izvješće donosi sažet pregled aktivnosti u svim područjima, a posebice onima koje se odnose na zakonodavni, institucionalni i tehnički okvir te na jačanje kapaciteta i širenje svijesti o NIPP-u u 2023. godini.

Tijekom 2023. godine vidljiv je napredak na uspostavi NIPP-a koji se posebno očituje u većoj dostupnosti prostornih podataka javnog sektora na transparentan i interoperabilan način. Tijekom navedene godine nastavljene su aktivnosti na Registrima NIPP-a, Geoportalu NIPP-a te pregledniku i mobilnoj aplikaciji za građane GeoHrvatska. Također, odrađen je veliki broj aktivnosti na širenju svijesti i promociji NIPP-a kao i pružanju podrške subjektima NIPP-a kroz radionice. Bilježi se i povećana aktivnost subjekta NIPP-a s lokalne razine.

Izvješće je na sjednici Vlade predstavio glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić.

Pisane vijesti