Započinje katastarska izmjera prema novom Godišnjem programu katastarskih izmjera na području Grada Slunja (dio k.o. Cvitović)

  • Slika /slike/Vijesti/GPKI_2024/Grad Slunj.png
  • Slika Sastanak glavnog ravnatelja s predstavnicima lokalne samouprave

Godišnji program katastarskih izmjera građevinskih područja za 2024. godinu započeo je otvaranjem prve katastarske izmjere u ovoj godini i to na području Grada Slunja za dio k.o. Cvitović.

Godišnjim programom katastarskih izmjera za 2024. godinu kojeg je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici održanoj 28. prosinca 2023. na području Grada Slunja (dio k.o. Cvitović) provest će se katastarska izmjera te obnoviti katastar i osnovati zemljišna knjiga za što su u državnom proračunu osigurana sredstva u ukupnom iznosu od 390.000,00 EUR.
 
Otvaranju je nazočila županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnica Mirjana Puškarić sa suradnicima, pročelnica PUK-a Karlovac Dijana Vidas, voditeljica Odjela za katastar nekretnina Slunj Dijana Sjauš-Mikić, predstavnik izvoditelja i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić.

Pripremne aktivnosti na provedbi novog Godišnjeg programa katastarskih izmjera koji će se izvršavati tijekom ove godine započele su početkom ove godine. Katastarska izmjera provodit će se na području 14 županija, 45 jedinica lokalne samouprave i 66 katastarskih općina. Na provedbi programa u 2024. godini biti će angažirano ukupno 32 gospodarska subjekta, a oni će osigurati ukupno 353 geodetska te 42 pravna stručnjaka.

Za uspješnu provedbu projekta od iznimne važnosti je aktivno sudjelovanje, stoga se porukom „Budite aktivan sudionik katastarske izmjere“ pozivaju sve osobe na područjima na kojima se provodi katastarska izmjera da se odazovu pozivu Državne geodetske uprave te se time osigura da i vaše nekretnine imaju „čiste papire“. 

Pisane vijesti