Započela katastarska izmjera na području Općine Šenkovec, Grada Čakovca i Općine Sv. Juraj na Bregu

  • Slika /slike/Vijesti/Katastarska izmjera/2023/Šenkovec/područje obuhvata.jpg
  • Slika Otkrivanje ploče, katastarska izmjera Čakovec
  • Slika Otkrivanje ploče, katastarska izmjera Čakovec
  • Slika Otkrivanje ploče, katastarska izmjera Čakovec

Dana 30.03.2023. godine, otkrivanjem ploče službeno je započela provedba katastarske izmjere na područjima grada Čakovca te općina Šenkovec i Sveti Juraj na Bregu.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik općine Šenkovec Robert Meglić i načelnik općine Sv. Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović otvorili su radove na katastarskoj izmjeri, koja se provodi temeljem Godišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za 2022. godinu, na području Općine Šenkovec, Grada Čakovca i Općine Sv. Juraj na Bregu.

Za katastarsku općinu Zasadbreg izmjere će se vršiti u naseljima Zasadbreg, Mali Mihaljevec, Brezje, Knezovec, zatim u dijelu Slemenica te dijelu Merhatovca, a na području k.o. Šenkovec, Mihovljan i Mačkovec katastarska se izmjera provodi u svrhu izrade katastara nekretnina i obnove zemljišne knjige. Izmjere će se provesti na površini od 2.030 hektara na kojoj se nalazi 14.603 katastarskih čestica. Uz Državnu geodetsku upravu, u katastarskoj izmjeri vrijednoj 2.409.998 eura, sudjelovat će domaće tvrtke GEO-GAUSS, Vektra, te Geoprojekt Zagreb.

Načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić izrazio je zadovoljstvo što je Državna geodetska uprava prihvatila iskaz interesa na našem području te započela veliki posao izmjere u Međimurju.
 
Međimurje se uvijek isticalo tražeći načine sudjelovanja u programima Državne geodetske uprave i bivalo predvodnik u tom poslu. Zato nisu izostali rezultati, a u ovom novom projektu sudjeluju i tvrtke iz Međimurja što je dobro jer najbolje poznaju teren i sigurno ćemo tako postići rezultat kakvom težimo,“ rekao je glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, te istaknuo kako je ovaj postupak jedinstven – jer se građanima dolazi na njihov prag urediti njihove nekretnine.

Župan Međimurske županije Matija Posavec je naglasio kako se radi o podacima koji predstavljaju osnovu za pokretanje investicija i provedbu kapitalnih, razvojnih i infrastrukturnih projekata, „Podržavamo projekt i zahvaljujemo na njemu jer smo svjesni njegova značaja za daljnji razvoj kraja. Katastarske izmjere izvodit će se u samom srcu Međimurja, gdje već postoje veliki potencijali, a ovim zahvatom otvorit će se nove mogućnosti za turistički i gospodarski zamah“, rekao je župan te dodao kako ovaj postupak predstavlja napredak jer je svuda, gdje je provedena katastarska izmjera, porasla vrijednost zemljišta, tržište nekretnina je oživjelo te su nestale prepreke za investicije.

Svečanosti otvaranju radova također su nazočili zamjenica glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Maja Pupačić, pročelnik Područnog ureda za katastar Čakovec, Dejan Blažeka, predsjednica Općinskog suda Čakovec, Sanja Maria Gašparović, voditeljica Odsjeka za pravne poslove Grada Čakovca Tatjana Horvat, odvjetnica Jelena Barić Damjanović te predstavnici izvođača i tvrtki nadzora radova.
 

Pisane vijesti