Dr. sc. Damir Šantek predao je tehničku dokumentaciju za Popis stanovništva, kućanstava i stanova

  • Slika /slike/Vijesti/Sastanak/2020/3.jpg
  • Slika Primopredaja tehničke dokumentacije između službenika DGU i ravnateljice Zavoda za statistiku.
  • Slika Print screen karte koja je dio tehničke dokumentacije
  • Slika Dr. sc. Damir Šantek i ravnateljica Zavoda za statistiku drže plan.

Dana 16. prosinca 2020. godine u prostorijama Državne geodetske uprave održana je primopredaja dokumentacije, sukladno Zakonu o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, između glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave dr. sc. Damira Šanteka i glavne ravnateljice Državnog zavoda za statistiku gospođe Lidije Brković.

Popis je najveće statističko istraživanje u Republici Hrvatskoj koje se provodi svakih deset godina radi prikupljanja osnovnih podataka o broju, prostornom rasporedu i sastavu stanovništva prema njegovim demografskim, ekonomskim, obrazovnim, migracijskim i ostalim obilježjima, podataka o kućanstvima i stanovima te o njihovim obilježjima.

Popis provodi Državni zavod za statistiku na temelju službenih podataka Registra prostornih jedinica koji vodi i održava Državna geodetska uprava, a tehničku dokumentaciju za potrebe provedbe Popisa izrađuje Državna geodetska uprava.

Sukladno Zakonu o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, Državna geodetska uprava je popise prostornih jedinica i pregledne kartografske prikaze relevantne za Popis predala Državnom zavodu za statistiku dana 15. prosinca 2020. u tiskanome i digitalnom obliku.

Pisane vijesti