Državna geodetska uprava podržala izdavanje monografije „Zagreb Većeslava Holjevca od 1952. do 1963.: Urbanistička vizija i arhitektonski dosezi"

  • Slika /slike/Vijesti/Izlozba/Slika_Mono11.jpg
  • Slika Damir Šantek
  • Slika Digitalni ortofoto.

Dana 12. srpnja 2021. godine u Muzeju suvremene umjetnosti predstavljena je Monografija „Zagreb Većeslava Holjevca od 1952. do 1963.: Urbanistička vizija i arhitektonski dosezi“ koja je nastala u okviru pripreme istoimene izložbe. 

Državna geodetska uprava aktivno je sudjelovala u pripremi izložbe te podržala izradu i tisak monografije. Kartohod nastao na temelju ortofoto snimaka iz 1968. godine predstavlja jednu od okosnica same izložbe. Na predstavljaju monografije uz autora prof.dr.sc Ivana Mlinara, ravnateljice MSU Snježane Pintarić te kćeri gosp. Holjevca Tatjane Holjevac, okupljenima se obratio i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek. Izrazio je zadovoljstvo što je Državna geodetska uprava aktivno sudjelovala u realizaciji jednog ovakvog umjetničko-znanstveno-stručnog projekta te naglasio važnost prostornih podataka kako u prošlosti, tako i u današnje, a pogotovo buduće vrijeme.

Urbanističko-arhitektonsko istraživanje o Zagrebu Većeslava Holjevca proveo je arhitekt prof. dr. sc. Ivan Mlinar, a biografsko istraživanje o Većeslavu Holjevcu proveo je povjesničar prof. dr. sc. Hrvoje Klasić. Autor izložbe je prof. dr. sc. Ivan Mlinar.

Zbog  velikog interesa javnosti sama izložba „Zagreb Većeslava Holjevca od 1952. do 1963.: Urbanistička vizija i arhitektonski dosezi“ koja je pripremljena u povodu obilježavanja 50 godina od smrti gradonačelnika Većeslava Holjevca 1970. ponovno je otvorena, te se može pogledati do 29. kolovoza 2021. godine.

Pisane vijesti