Državna geodetska uprava sudjelovala na FIG Working Week 2024.

  • Slika /slike/Vijesti/FIG/Ghana3.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Od 19. do 24. svibnja 2024. godine u Accri, Republika Gana održan je FIG Working Week 2024., na kojem su sudjelovali predstavnici Državne geodetske uprave.

FIG Working Week održava se jednom godišnje u organizaciji Svjetskog geodetskog društva (FIG - Fédération Internationale des Géomètres). Radi se o međunarodnom geodetskom skupu na kojemu prisustvuju geodetski, katastarski i drugi srodni stručnjaci iz gotovo svih država svijeta. Kroz par dana prisutni su imali priliku čuti prezentacije o najnovijim dostignućima u geodeziji, geomatici i geoinformatici.

Ispred Državne geodetske uprave, članak pod nazivom „Revitalizing of the Cadastre Has Always Depended on State Policy“ autora Nikole Vučića i Jelene Unger, prezentirala je pročelnica Područnog ureda za katastar Koprivnica Jelena Unger koja je ujedno vodila i sesiju „TS08D: Land Governance and Legal Solutions“. Viši savjetnik - specijalist Nikola Vučić vodio je i moderirao sesiju „TS11G: Land Policy Issues and Innovations“.

Kroz prezentaciju navedenog članka svjetskoj geodetskoj zajednici prikazana su postignuća i napori Republike Hrvatske odnosno Državne geodetske uprave u modernizaciji geodetsko-katastarskog sustava i to kroz provođenje aktivnosti iz Višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021.-2030.

Pisane vijesti