Državna geodetska uprava sudjelovala na Generalnoj skupštini Europskog vijeća geodeta

  • Slika /slike/Vijesti/CLGE/CLGE.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 19. i 20. travnja 2024. godine u Cavtatu je održana Generalna skupština Europskog vijeća geodeta - CLGE. 

U okviru ceremonije otvaranja Generalne skupštine Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić obratio se skupu prigodnim govorom kojim je upoznao sve nazočne o važnosti i načinu kako je uređena struka u našoj državi i kako funkcionira obavljanje geodetske djelatnosti u praksi. Osim toga, u svom kraćem izlaganju naglasak je stavio na kapitalni projekt „Višegodišnji program katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021. - 2030.“ koji se provodi u Republici Hrvatskoj, a kojeg je donio Hrvatski sabor, u kojem se na najbolji mogući način oslikava dobro razrađen i uređen odnos između DGU-a i privatnog sektora čime se osigurava visoka kvaliteta geodetskih usluga, doprinosi promicanju razvoja geodetske struke i intenziviranju tržišta nekretnina na temelju sređenih katastarskih i zemljišno knjižnih evidencija.

Tijekom zasjedanja Generalne skupštine održan je Okrugli stol na temu godine: „Vještine za sutra, jesmo li spremni?“.

U radu Generalne skupštine u ime Državne geodetske uprave, koja je korporativni član CLGE-a, sudjelovali su pročelnica PUK-a Dubrovnik Katja Bego i dr.sc. Ilija Grgić, korespondent DGU prema CLGE-u.

DGU sudjelovanjem na Generalnoj skupštini jača suradnju s drugim sličnim institucijama u Europi te daje doprinos prepoznatljivosti i važnosti geodetske struke u Europi i svijetu.

Pisane vijesti