Otvoreni radovi na katastarskoj izmjeri za područje katastarske općine Delnice

  • Slika /slike/Vijesti/Višegodišnji_program/2024/Delnice.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 22. travnja 2024. godine u okviru provedbe Godišnjeg programa katastarskih izmjera glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić otvorio je radove na katastarskoj izmjeri koja će se provoditi na području katastarske općine Delnice.

Otvaranju radova prisustvovala je i gradonačelnica Grada Delnica Katarina Mihelčić, voditeljica Odjela za katastarske programe i geodetske poslove u područnom uredu za katastar Rijeka Ljiljana Matišić, voditeljica Odjela za katastar nekretnina Delnice Anamaria Predović te izvođač geodetskih radova te predsjednik Uprave opatijskog Geoprojekta Branko Manojlović.

Glavni ravnatelj Antonio Šustić naglasio je kako se ovim programom investira u nekretnine u Republici Hrvatskoj nešto više od 400 milijuna eura kroz deset godina. Nakon ovog slijedi obnova katastra i zemljišnih knjiga, što čini preduvjet za bilo koju investiciju.

Gradonačelnica Katarina Mihelčić istaknula je važnost nadolazeće javne tribine s vlasnicima katastarskih čestica unutar obuhvata izmjere za dio k.o. Delnice koja će se održati 25. travnja u 17h u Radničkom domu u Delnicama. Za uspješnu provedbu projekta od iznimne važnosti je aktivno sudjelovanje, stoga se porukom „Budite aktivan sudionik katastarske izmjere“ pozivaju sve osobe na područjima na kojima se provodi katastarska izmjera da se odazovu pozivu Državne geodetske uprave te se time osigura da i vaše nekretnine imaju „čiste papire“.
 

Pisane vijesti