Studijski posjet Uprave za prostorno planiranje Republike Malte

  • Slika /slike/Vijesti/Posjete/2024/Malta3.jpg
  • Slika Posjet Odjelu za katastar nekretnina Velika Gorica
  • Slika Posjet kolega iz Malte ZG forumu
  • Slika Posjet kolega iz Malte ZG forumu

Državna geodetska uprava je u razdoblju od 8. do 19. travnja 2024. godine bila domaćin studijske posjete kolega iz Uprave za prostorno planiranje Republike Malte.

Nakon uspješne prve studijske posjete u okviru ERASMUS + projekta u ožujku 2023. godine, rukovodstvo Uprave za prostorno planiranje izrazilo je želju da se još pet njenih djelatnika upozna s radom Državne geodetske uprave.

Novo studijsko putovanje organizirano je u trajanju od dva tjedna u okviru kojega su djelatnici Državne geodetske uprave prezentirali aktivnosti kao što su službena kartografija, korištenje dronova, CROPOS, LIDAR projekt, NIPP, registar geografskih imena, katastar, registar prostornih jedinica, registar zgrada, Geoportal DGU-a, katastar infrastrukture i druge. Također, organiziran je i posjet Odjelu za katastar nekretnina Velike Gorice, jednom od većih korisnika NIPP-a, Gradu Zagrebu kao i geodetskim izvoditeljima. Iako u radu i nadležnostima Državne geodetske uprave i Uprave za prostorno planiranje Malte postoje razlike, kolege su istaknule da su tijekom posjeta dobile vrijedne informacije i iskustva koja će svakako unaprijediti poslovanje i razvoj njihove Uprave.

Studijsko putovanje financirano je iz TAIEX Instrumenta za tehničku potporu Europske unije koji podržava reforme u zemljama članicama.

Pisane vijesti