Glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek održao je sastanak sa predsjednicom Općinskog građanskog suda u Zagrebu i predsjednicom Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu

  • Slika /slike/Vijesti/sastanak1/ZG/Obnova 2.jpg
  • Slika Tri osobe gledaju plan/kartu.
  • Slika Detalj plana u boji

Glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek održao je dana 25. 11. 2020. godine sastanak sa predsjednicom Općinskog građanskog suda u Zagrebu gđom Jadrankom Liović Merkaš, predsjednicom Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu gđom Lanom Putrić te pročelnicom Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba gđom Jasnom Jezerčić Cvitković.

Tema sastanka bila je poduzimanje mjera u svrhu ubrzanja obnove zemljišne knjige na području Grada Zagreba za k.o. Centar.

Glavni ravnatelj upoznat je sa postupkom obnove zemljišne knjige na području Grada Zagreba za K.o. Centar koju je Općinski građanski sud  započeo 2018. godine na temelju rezultata šire analize usklađenosti podataka katastra i zemljišne knjige izrađene u  Gradskom uredu za katastar i geodetske poslove Grada Zagreba.

Na ovom inicijalnom sastanku predočeni su rezultati i predložena poboljšanja aplikacije ZIS koja će znatno ubrzati rad zemljišnoknjižnih referenata što će u konačnici pridonijeti bržoj obnovi zemljišne knjige na području Grada Zagreba za K.o. Centar.
 
Gradski ured za katastar kontinuirano prati dinamiku  i rezultate provedbe u zemljišnoj knjizi te priprema i dostavlja podatke potrebne za obnovu zemljišne knjige prema podacima službenog katastarskog operata,  a uspješna suradnja Općinskog građanskog suda i zagrebačkog katastra rezultirala je velikim brojem obnovljenih čestica sa zajedničkim ciljem stvaranja Baze zemljišnih podataka.
 

Pisane vijesti