Obilježen službeni početak katastarskih izmjera na području Splitsko-dalmatinske županije

  • Slika /slike/Vijesti/Višegodišnji_program/2024/Split_izmjera.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 8. travnja 2024. godine u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine g. Branko Bačić, župan Splitsko-dalmatinske županije g. Blaženko Boban i glavni ravnatelj Državne geodetske uprave g. Antonio Šustić su zajedno s predstavnicima jedinica lokalne samouprave obilježili službeni početak katastarskih izmjera.

Godišnjim programima katastarskih izmjera za 2023. i 2024. godinu obuhvaćene su sljedeće katastarske općine: Kosore (dio), Podosoje (dio), Runović (dio), Podbablje (dio), Žeževica (dio), Jelsa (dio), Zagvozd (dio), Hrvace (dio), Satrić (dio), Cista(dio), Biorine (dio), Lovreć (dio), Katuni (dio), Žeževica (dio), Opanci (dio), Lovreć (dio), Grohote (dio), Lokvičić (dio), Čaporice (dio), Vedrine (dio) i Košute (dio) na području JLS-ova Vrlika, Zmijavci, Zadvarje, Jelsa, Zagvozd, Hrvace, Cista Provo, Šestanovac, Lovreć, Šolta, Lokvičići i Trilj. 

Za potrebe ovog projekta za koji se rezultati, obnova katastra i zemljišne knjige, očekuju  tijekom ove i sljedeće godine Vlada Republike Hrvatske je uložila preko 15 milijuna eura.

Glavni ravnatelj održao je prezentaciju na temu Višegodisnjeg programa katastarskih izmjera te je naglasio važnost pokretanja ovakvih državnih programa za rast i razvoj i unaprijeđenje gradova i općina te za podizanje kvalitete života svih građana. Istaknuo je da je riječ o investiciji ove Vlade RH u sređivanje državnih evidencija jer su sređeni katastar i zemljišne knjige osnova i pokretač svakog napretka u lokalnoj zajednici. Važna pitanja kao što su infrastruktura, nova ulaganja i investicije, sređivanje stanja i gospodarenje imovinom, poslovne zone i urbanističko planiranje rješavaju se novom katastarskom izmjerom i obnovom ili osnivanjem zemljišne knjige što će svakako pridonijeti razvoju jedinica lokalne samouprave.



 

Pisane vijesti