XI. Regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka

Slika /slike/Vijesti/Damir_Santek_Budva.jpg

Dana 30. i 31. svibnja 2018. godine u Bečićima u Crnoj Gori, u organizaciji Uprave za nekretnine, održana je XI. Regionalna konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih informacija pod nazivom „Upotreba prostornih podataka u izgradnji digitalnog društva – izazovi i perspektiva“.

Održavanje redovitih regionalnih konferencija rezultat je dugogodišnje suradnje institucija nadležnih za katastar, državnu izmjeru i nacionalnu infrastrukturu prostornih podataka iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije koje su i ovom prilikom predstavile svoje najvažnije aktivnosti. Ove su se godine kolegama iz regije pridružili i predstavnici Agencije za geodeziju, kartografiju i katastar iz Bugarske.
 
U nastavnim sesijama, kao najveći donatori, svoje su aktivnosti predstavile i kolege iz geodetskih uprava Švedske, Norveške i Nizozemske te Japanske agencije za međunarodnu suradnju kao i predstavnici međunarodnih udruženja: EuroGeographic i UN GGIM.
 
U posljednjoj sesiji direktor Uprave za nekretnine dodijelio je predstavnicima institucija i udruženja zahvale za sudjelovanjem na konferenciji nakon čega je uslijedila panel diskusija o viziji razvoja katastarsko-kartografskih institucija te o budućoj međunarodnoj suradnji. Konferencija je završila donošenjem zajedničkih zaključaka i najavom XII. konferencije koja će se održati 2019. godine u Bosni i Hercegovini.  

Pisane vijesti