Održan prvi ciklus NIPP radionica u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu Nacionalne infrastrukture prostornih podataka"

  • Slika /slike/ESF_vijesti/NIPP/Zajednicka_1.png
  • Slika Glavni ravnatelj DGU dr.sc. Damir Šantek snimljen u svom uredu za vrijeme trajanja online radionica.
  • Slika Službenici Sektora za IPP snimljeni prilikom predavanja koje su držali na online radionici.
  • Slika Službenici Sektora za IPP snimljeni prilikom predavanja koje su držali na online radionici.
  • Slika Službenici Sektora za IPP snimljeni prilikom predavanja koje su držali na online radionici.
  • Slika Isječak upitnika o predznanjima o NIPP-u uz rezultate obivene na osnovu odgovora ispitanika.

U organizaciji Državne geodetske uprave kao Nacionalne kontaktne točke Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP), 2., 3., 4., 10. i 11. veljače 2021. godine održano je pet NIPP radionica s ciljem jačanja ljudskih kapaciteta potrebnih za uključenje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u NIPP.

Virtualne radionice održane su u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta za uspostavu Nacionalne infrastrukture prostornih podataka“ sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF) i bile su namijenjene jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave Republike Hrvatske (20 županija i Grad Zagreb), a na kojima je sudjelovalo 234 sudionika.

U ime Državne geodetske uprave radionice je otvorio glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., zamjenik glavnog ravnatelja Antonio Šustić, dipl. ing. geod., i mr. sc. Ljerka Marić, načelnica Sektora za infrastrukturu prostornih podataka te mr. sc. Tomislav Ciceli, voditelj Službe za NIPP.

Predavanja na temu „Uvod u NIPP; Svatko može lako pronaći, razumjeti i koristiti prostorne podatke“, „Katalog metapodataka NIPP-a/Geoportal NIPP-a“, „GeoHrvatska“, „Registri NIPP-a“ i „Mrežne usluge“ održali su službenici Državne geodetske uprave mr. sc. Tomislav Ciceli, dr. sc. Iva Gašparović i mr. sc. Tanja Rodin.Tijekom radionice sudionici su sudjelovali i u maloj anketi o trenutačnim znanjima o NIPP-a, statusu vlastitih podataka kao i drugim temama važnim za infrastrukture prostornih podataka.

Državna geodetska uprava nastavlja aktivnosti na provedbi navedenog projekta te će uskoro organizirati nove radionice za predstavnike lokalne i područne (regionalne) samouprave koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati na navedenim radionicama.

Više o radionicama možete pronaći na poveznici: https://www.nipp.hr/

Stranica